Skip to content

 Валентин Пантев

Loading...

www.pantev.net

pantev.net
Increase font size  Decrease font size  Default font size 
You are here:    HOME Резултати Enduro ENDURO 2018 ПЕПЕЛЯШКА - Отборно ендуро състезание, 27 октомври 2018 г.
ПЕПЕЛЯШКА - Отборно ендуро състезание, 27 октомври 2018 г. Print
Thursday, 18 October 2018

ПЕПЕЛЯШКА - Отборно ендуро състезание, 27 октомври 2018 г

Колеги,

както вече знаете от спортния каледар за 2018 г, по традиция накрая на всеки състезателен сезон, BG X-Enduro Championship организира около язовир Копринка отборно състезание по пародиен сценарий. Преди да ви напиша условията за тази година, искам да направя някои важни съобщения във връзка с мероприятието. 
Стартът на състезанието ще бъде отново на плажа на язовира, пред хотел "Лазур", където ще бъде и финалът. Партито и награждаването на призьорите от състезанието-игра ще се извърши в ресторант "Зорница". Така че, някои могат да заемат хотелите около старта на състезанието: "Златна котва" и "Лазур", а други да се настанят в хотелите из Казанлък: "Зорница", "Пъстървата", Крънско ханче и т.н, на кой както му е удобно. Важното е вечерта да се съберем в ресторанта на хотел "Зорница" (гр.Казанлък) за веселбата! 

- В състезанието могат да вземат участие всички любители на ендурото, без значение дали имат или нямат лиценз към БФМ
- Мотористите ще са по 4-ма в отбор, а АТВ-стите по 3-ма. Отборите могат да бъдат съставени и от повече на брой състезатели, но не и от по-малко от посочените!

- В един отбор може да участва само един състезател от клас PRO. На всеки отбор се полага само 1 (един) брой GPS!!!
- Измислете си оригинално име на отбора и го заявете тук, в темата.
- Трасето ще бъде отново около 80 км, с междинно презареждане на една от контролите. Носете си на старта надписани туби с гориво, а всеки отбор нека има поне по едно въженце! Въжето може да ви послужи за много неща, не само за теглене!!! 
- Такса участие - 10 лв. Събраната сума ще бъде раздадена, както всеки път изцяло като награден фонд. Ако тя е достатъчно голяма, сумата ще бъде разпределена между първите 6 отбора при мотоциклетите и първите 3 при АТВ-тата.
- Записвания, подписване на декларации и предаване на GPS-ите, 26 октомври (петък) от 19 до 22 часа (във фоайето на хотел Зорница) и 27 октомври (събота) от 8:00 до 10:00 часа в ресторант "Лазур" (на старта). 
- Трак ще се качва само на 1 бр. (ЕДИН БРОЙ) GPS на отбор, както беше през 2015, 2016, 2017-та година!!! Молим, състезателите да напишат четливо името на отбора си на стикер, залепен на GPS-a! 
Онези отбори, които нямат възможност да дойдат в петък вечер, моля да изпратят GPS-ите си по свои колеги или по куриер до хотел "Зорница", Казанлък !
- Записването на отбора ще става само при наличие на всички участници в него! Изключения - никакви!!!
- На всеки отбор ще бъдат раздадени стикери за идентичност пред контролите. 
- Отбор, които не пристигне на контрола в пълен състав, няма да получи заверка за съответната контрола.
- Старт на състезанието 11:00 часа, от плажа пред комплекс "Лазур". Всички мотоциклети стартират на общ старт. Всички АТВ-та 10 мин след мотоциклетите по същия начин.


ПЕПЕЛЯШКА 
(пародиен сценарий)

Имало на света една страна,
която се наричала Пъмпкинландия. В нея живеел един благородник - сромен професор по математика, който се оженил повторно за такава надменна, тъпа и горделива жена, каквато хората не били виждали дотогава дори във ВИП брадър. Тя имала две дъщери. И двете по всичко приличали на нея. Професорът от своя страна, имал едно момиче с безпримерна хубост и доброта, която било наследило от майка си - най-добрата жена на света, но не била вървежна, защото нямала никакъв тунинг и не си пускала из социалните мрежи снимки с джуки или пък клипове с "лоши" момчета. Много скоро след сватбата, мащехата показала лошия си нрав. Тя не можела да понася малкото момиче, защото неговите добри качества правели дъщерите й още по-смешни пред хората. Карала го да върши най-грубата домакинска работа: да мие съдовете на ръка и стълбите с парцала, да мие семейната каляска с маркуча само по потник, да почиства стаите на госпожа майката и на госпожиците — нейните дъщери. Момичето спяло на тавана върху мръсен сламеник, а сестрите му живеели в стаи постлани с китайски гранит (защото напоследък бил много модерен), с най-модерни легла и големи огледала, в които се оглеждали и си правели селфита от главата до петите.
Тук е мястото да отбележим, че бащата виждал всичко това, но не смеел да се обади, тъй като ясно разбирал, че с лоша жена не може да се води никакъв конструктивен разговор ... я по-добре го махнете онова "лоша", че звучи грозно! Не веднъж бедният мъж се обръщал към съпругата:
- Скъпа, нека отида поне веднъж на война! Искам да убивам, да плячкосвам, да мародерствам малко и аз като другите мъже. През последните години само лютеницата бъркам с тоя меч!
- Я да си стоиш вкъщи! Щял да ми плячкосва той, мухльо! Хората под пари останаха, ограбвайки държавата, той ще ми ограбва други държави. Влез в политиката, направи една фирма, наври се някъде, спечели някоя обществена поръчка! Така се правят пари днес в Пъмпкинландия! Аз по цял ден пиша в страниците на града из социалните мрежи, хваля царя, губернатора, призовавам хората да бъдат позитивни, а не хейтъри, имам фондация, а той на война искал да ходи, тъпанар!
Професорът млъквал, излизал на терасата, запалвал цигара и му идело да извика: "Ей, разсипаха я тая държава!", но мислите му бивали прекъснати от рекламен агент, който с пълно гърло крещал по улицата и съобщавал на населението, че Колумб е доставил нова, безвредна марка цигари от Америка. "А уж щяха да са на 30 минути тия реклами ..." - възмущавал се професорът, качвал се на мотора и хващал гората.
Колкото до дъщеря му, горкото момиче страдало търпеливо и не смеело да се оплаче на баща си, за да не го изнервя още повече. Щом свършело работата си, отивало в ъгъла при огнището и сядало край пепелта, затова всички го наричали Пепеляшка. Тъй като на Пепеляшка не й купували смартфон, тя убивала малкото си свободно време с рисуване на графити. 

Натиснете върху изображението за да го видите в голям размер
Име:	KYP_7501.jpg 
Прегледи: 18 
Размер: 787.6 Кб 
ID: 971696
Определено се вижда таланта на Пепеляшка в рисуването на графити.

Но при все че дрехите на Пепеляшка били от секънд хенд шоп, тя била сто 
пъти по-хубава от сестрите си, които били облечени с дрехи от МОЛ-а, иначе долу-горе на същата цена.
Веднъж царският син, който бил голям купонджия, устроил парти, на което поканил всички знатни граждани и най-вече техните дъщери. Поканил и нашите госпожици, защото и те били знатни, а на всичко отгоре били участвали вече в БИГ и ВИП брадър и се смятали за известни. С огромна радост и грижа избирали те дрехите и прическите, които да им стоят най-добре. Повикали добра коафьорка, която да подреди буклите им в две редици, после се обадили на Колагин да ги гримира, но той се сбил с тях и се наложило Пепеляшка да ги довършва. Докато Пепеляшка им лепяла изкуствените мигли те й говорели:
- Пепеляшке, ОК ли си за купона? Ще има DJ и техно, а и Криско ще идва!
- А музика няма ли да има? - позаинтересувала се Пепеляшка.
- Много си проста ма, Пепеляшке! Вече не се правят балове, а купони, ОК? Хубаво, че няма да идваш, само ще ни излагаш там! - възмутили се сестрите.
Цяла седмица двете нищо не яли, за да изглеждат по-тънки в кръста, били само на добавки и ходели на фитнес, за да направят яки дупари. Най-после щастливият ден дошъл. 
- Ние тръгваме, а ти да ни почистиш стаите, ОК?! - заповядала майката.
Сестрите тръгнали, а Пепеляшка останала и дълго гледала след тях. Когато се изгубили от погледа й, тя заплакала. 
- Много ми се искаше, много ми се искаше…
Тя плачела толкова силно, че не можела да довърши думите си, а от случая веднага се заинтересувал Валери Симеонов. В този момент изневиделица се появила вълшебна фея.
- Много ти се искаше да отидеш на бала, ама я се погледни! Никакви имплантанти, никакъв уличен език и държание, пишеш СМС-и на кирилица, помагаш на хората, не си злобарка, не си се возила нито веднъж в BMW 3-ка, не употребяваш бяло ... то днес само с една гола хубост не става, моето момиче! 
Пепеляшка се разплакала още по-силно. Феята изгледала от главата до петите хубавото й тяло, облизала се и казала:
- Добре, ако бъдеш послушна, аз ще направя така, че и ти да отидеш на бала. После я хванала за ръка и я завела в стаята й ...
- Иди сега в градината и ми донеси една тиква! То в Пъмпкинландия тикви поне на корем.
Пепеляшка веднага отишла и откъснала най-голямата тиква. Занесла я на феята, като се чудела как тази тиква ще я закара на бала?! Феята докоснала тиквата с пръчицата си и тя се превърнала в прекрасна каляска Rolls-Royce Sweptback, цялата позлатена. 

Име:  p90261439-highres-rolls-royce-sweptail-1496233043.jpg
Прегледи: 17
Размер:  432.2 Кб


Каляската Rolls-Royce Sweptback.

След това отишла да види капана. В него намерила шест мишки. Феята ги докосвала с пръчицата си и мишките веднага се превръщали в хубави коне. Така се образувал прекрасен впряг от шест бели коня. Докато вълшебницата се чудела от какво да направи кочияш, Пепеляшка й казала:
- Я да видя в другия капан дали няма някой дебел плъх, та от него да направим кочияш!
Пепеляшка изтичала за капана, но в него нямало нищо.
- Нищо, ще направя кочияш от министъра на отбраната! - успокоила я феята - Иди сега в градината, там до лейката ще намериш шест гущера, донеси ми ги!
Изтичала бързо Пепеляшка, но пак бързо се върнала.
- Няма ги гущерите!
- Нищо де, ще направя пък лакеи от губернаторски съветници, ем е по-лесно!
В този момент се появили шест мазни лакея с дрехи, обшити с лъскави галони. Лакеите се качили отзад на каляската и застанали така, като че ли цял живот все там са стояли. Тогава вълшебницата казала:
- И тъй ето с какво ще отидеш на бала, доволна ли си?
- Да, но така ли ще отида с моите грозни дрехи?
Феята само я докоснала с пръчицата си и изведнъж дрехите й станали от злато и сребро, целите обшити със скъпоценни камъни, после й дала и прекрасни стъклени пантофки, втори като тях нямало на света. 
- Виж какво, не ги искам тези красиви пантофки! Имам фетиш за ендуро ботуши. Искам да съм обута в такива ботуши и да се разхождам с ракопчани щраймери - затропала Пепеляшка - моля тееее! Пък, ако не можеш да ме уредиш, ще се обадя на Стоян Димитров да ми намери.
- Боже, само с луди си имам работа напоследък! - завайкала се феята - Добре, ето ти едни ботуши.
- Не искам Гаерне, искам Сиди като на Теодор Кабакчиев! 
- Ти луда ли си, Gaerne SG12 New Special Edition са най-хубавите в момента?! Добре, щом искаш толкова ... 
Вълшебницата докоснала красивите, стъклени пантофки и те се превърнали веднага на чисто нови бутуши Сиди. Феята поръчала на Пепеляшка да стои само до полунощ и я предупредила, че ако остане миг по-късно, каляската й ще се превърне отново в тиква, конете - в мишки, лакеите - в съветници, а дрехите ще добият предишния си вид. Пепеляшка обещала, че ще напусне бала преди полунощ и заминала, замаяна от щастие.
Царският син, стоял отегчен в лятната градина на двореца и чоплел печен слънчоглед. когато му известили, че е пристигнала непозната знатна принцеса с кола за 12 милиона. Той хвърлил пакетчето слънчоглед и веднага изтичал да я посрещне. Като слизала от каляската, той й подал ръка и я завел в салона, където били гостите. В миг настъпила дълбока тишина. DJ-ят спрял да ръси глупости, а присъстващите спрели да си клатят главите. Всички със завист гледали скъпите дрехи на класната дама и цъкали по каляската й. Чувал се само неясен шепот от тук-от там: „Тази с колко ли мъже е спала, за да постигне всичко това?!“ Самият цар, въпреки че бил доста стар, непрекъснато я гледал и прошепнал на царицата, че ако бил поне с 10 години по-млад, щял да я натири на секундата и да се ожени за непознатата девойка. Всички дами внимателно разглеждали прическата, дрехите и ботушите й, за да се издокарат на другия ден като нея. Царският син я настанил на най-почетното място, после я поканил на танц на парчето на Криско "Жилибомба". По едно време Пепеляшка чула часовника да бие 11:50:45. Тя направила дълбок поклон на гостите и си отишла бързо. 

Име:  cinderella02.jpg
Прегледи: 16
Размер:  663.8 Кб


Щом се върнала вкъщи, Пепеляшка намерила феята. Благодарила й, а после й казала, че много й се иска и на другия ден да отиде пак на бала, защото сам царският син я поканил най-учтиво с думите: "Ш-ш-ш, аре утре пак, ма!". 
На другия ден двете сестри отишли отново на бала, още по-пременени и обути в ендуро ботуши. Пепеляшка също, и то още по-нагиздена от първия път. Царският син бил постоянно край нея и непрекъснато й говорел нежни думи от типа: "Аре да те обслужа в задния двор, като те черпя една линийка!" Завел я той в задния двор на двореца и й разказал, как баща му преборил контрабандата и сега само той можел да внася разни весели неща отвън по втория начин. Младата девойка се забавлявала много добре и дотолкова забравила поръката на феята, та мислела, че е още единадесет часа, когато чула часовникът да бие 00:00:00. Скочила веднага и побягнала пъргаво като сърна. Принцът се качил на мотора, дал газ след каляската, но с тая умряла цвайка не могъл да я настигне. Пепеляшка обаче изпуснала едния си ботуш на стълбите, тъй като щраймерът му бил разкопчан. Царският син взел ботуша и го прибрал грижливо. Пепеляшка пристигнала вкъщи съвсем запъхтяна, без каляска, без лакеи, в грозните си дрехи. От цялото й великолепие останало само едното Сиди.
Само след няколко дни царският син разпратил глашатаи да разгласят, че ще се ожени за онази девойка, на чийто крак стане ендуро ботушът. Започнали да мерят ботуша на принцесите, на графините и на всички придворни дами, но напразно. На всички той бил много голям! Занесли я на двете сестри, които направили всичко възможно, за да се класират, но и те не успели. Пепеляшка, която ги гледала, познала ботуша и казала с усмивка:
- Я да видим дали няма да ми стане!
Сестрите й почнали да се смеят и да се подиграват с нея. Царедворецът, който мерел ботуща, се загледал в големите краката на Пепеляшка и казал, че тя има право и че трябва да опита, защото му било заповядано да мери на всички девойки. Накарал я да седне и като доближил ботуша до мръсният й крак, видял, че той направо й заспал по мярка. Учудването на двете сестри било голямо, но станало още по-голямо, когато Пепеляшка 
извадила от гардероба втория ботуш и го обула и него. В този миг се появила и феята, докоснала с пръчицата си дрехите й и ги направила още по-разкошни от предишните. 
- Същински Теодор Кабакчиев, нали? - попитала с ироничен тон тя околните - Само че той носи по-малък номер обувки!
Тогава двете сестри познали в нейното лице хубавата девойка, която видели на бала, и се хвърлили в краката й да искат прошка за лошите си обноски. 
- Ще ти правим всяка сутрин закуска с продукти от частни производители, ще ти купим телефон "Ябълка", ще те изпратим във Фермата по БТВ, дори може да те уредим за интервю в някое ТВ предаване след полунощ по Нова - заобещавали сестрите - само ни прости! Пепеляшка ги вдигнала, прегърнала ги с усмивка и сменила тона.
- С вас после ще се разправяме!!! 
Така нагиздена, бъдещата принцеса била заведена при младия принц, който сега не я харесал чак толкова, защото бил трезвен, но й предложил да заживеят засега заедно, пък когато оправят центъра на Стара Загора, ще вдигнат голяма сватба. Пепеляшка била колкото хубава, толкова глупава и добра и се съгласила веднага. Тя уредила двете си сестри в двореца и още същия ден ги омъжила за двама знатни съветници. Така всички заживели щастливо. Един ден Пепеляшка родила близнаци и докато тя гледала малките си деца, царският син обикалял от Слънчака до Карибите с балдъзите, ама такъв бил живота в Пъмпкинландия, кой както се уреди ... а центърът на Стара Загора още е в ремонт.

Име:  cartoon-characters-behind-the-scene-10.jpg
Прегледи: 16
Размер:  325.6 Кб


Двете сестри, след дълги диети и упорити занимания във фитнеса.

Та това е сценарият, по който ще направим възстановка на приказката в ендуро стил. Съответно всеки отбор ще занесе на Пепеляшка необходимите аксесоари (виртуални и натурални), за да може тя да се облече за бала. Измислили сме и други простотии, но тях знаете, че ги съобщаваме непосредствено преди състезанието - игра. Надявам се, че ще ви бъде интересно и ще се забавлявате! Победата повечето вече знаят, че не зависи толкова от ендуро майсторството, а от находчивостта! Ще има отново азимут, ще има импровизации, ще се опитаме да направим и един атрактивен финал.
Вечерта на бала в "Зорница" с полутаен вот измежду присъстващите дами ще бъде избрана нашата Пепеляшка, която ще награди отборите-победители. 
Ще се видим на плажа пред "Лазур", а дотогава ходете редовно на фитнес! 
Last Updated ( Saturday, 27 October 2018 )
 
Next >